Hilal, Adviseur werving en selectie

Denk je na over een baan bij onze gemeente? Grote kans dat je al contact hebt gehad met Hilal. Of dat je haar binnenkort aan de lijn hebt. Als adviseur werving en selectie weet zij precies voor welke vacatures we nieuwe collega’s zoeken. Ze kan je ook alles vertellen over de evenementen waar je ons als werkgever kunt ontmoeten.
Ik wist eigenlijk altijd al dat ik betekenisvol werk wilde doen. Voor mij betekent dat ik pas voldoening haal uit mijn werk, als ik kan bijdragen aan een maatschappelijk doel. Zoals het gelijk behandelen van mensen en het tegengaan van discriminatie. Het is heel fijn dat ik deze principes terugzie in mijn werk en hier ook echt het verschil in kan maken.
De combinatie van theorie en het creatieve vind ik leuk
Ik ben gek op psychologische inzichten. Nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen verwerk ik graag in mijn werk. Bijvoorbeeld over wat mensen aanspreekt, hoe een vacaturetekst wordt gelezen, of hoe je een specifieke doelgroep bereikt. Tegelijkertijd vind ik schrijven en storytelling superleuk en interessant. In mijn werk komt dat allemaal samen.
Teksten schrijven is natuurlijk maar één van de dingen die ik doe. Mijn dagen zijn heel afwisselend. Zo zijn we dit jaar bezig met een pilot voor competentiegericht werven en selecteren. De teamleiders staan aan het roer, maar mijn collega Dion en ik begeleiden de uitvoering in onze organisatie. De AWVN faciliteert de pilot voor ons en zes andere organisaties en biedt ondersteuning waar nodig.
Wat is competentiegericht werven en selecteren?
Kort gezegd richt je de werving en selectieprocedure zo in dat je de kans minimaliseert om kandidaten te selecteren op basis van je eigen vooroordelen. Iedereen heeft vooroordelen en voorkeuren: een (gedeelde) hobby, opleiding, kledingstijl of accent kan ervoor zorgen dat je je met iemand verbonden voelt – of juist niet. Als je zulke kenmerken mee laat wegen in je keuze, loop je het risico dat je niet de beste kandidaat kiest, maar degene die het meest op jou of het team lijkt. Dat kan ten koste gaan van de kwaliteit én diversiteit in je organisatie.
Met competentiegericht werven en selecteren richten we ons op de competenties die echt nodig zijn voor de functie. We voeren gestructureerde gesprekken en maken objectieve en transparante keuzes. Het geeft veel energie om bij te dragen aan de principes die ik belangrijk vind, en tegelijkertijd de beste kandidaten te vinden voor onze gemeente. Je gunt je gemeentelijke organisatie de beste kandidaat, omdat we een maatschappelijke opgave en verantwoordelijkheid hebben. Medewerkers die op de juiste plek zitten, zijn ontzettend belangrijk voor het behalen van onze organisatiedoelstellingen.
De persoon staat voor mij centraal. Niet alleen wat je hebt gestudeerd of eerder hebt gedaan, maar ook je potentie en eigenschappen voor de functie. Daarnaast wil ik divers talent aantrekken, bijvoorbeeld door starters een kans te geven.
Ik wil ons als werkgever echt op de kaart zetten. Daarvoor heb ik regelmatig contact met andere gemeenten en ondernemers uit de regio. We denken samen na over slimme samenwerkingen en organiseren verschillende evenementen.
Hier heb ik echt het idee dat ik mijn authentieke zelf kan zijn
Van mezelf ben ik vrij idealistisch ingesteld. Ik heb bestuurskunde gestudeerd en wist altijd al dat ik voor de overheid wilde werken. Tegelijkertijd houd ik van concrete resultaten. Daarom heb ik bewust gekozen om bij een gemeente in mijn eigen regio te werken. Zo weet ik wat er speelt en zie ik direct waar ik aan bijdraag.
De cultuur binnen onze organisatie is heel open. Ik heb echt het gevoel dat het goed is zoals je bent. Collega’s denken graag met je mee en er is veel ruimte voor creativiteit. Bij ons kan van alles. Dat vind ik leuk. Er heerst een echte ‘can do’-mentaliteit. Heb je een goed idee? Dan ga je het gewoon proberen. Misschien is het cliché, maar dat thuisgevoel heb ik hier echt.
Nog meer verhalen lezen?
Ga dan naar onze overzichtspagina verhalen van collega's.